Αγωνιστικό τμήμα - ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

Γεγονότα

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/8/2017

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.

  2017 - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

  Έπειτα από τις κληρώσεις των Ομίλων του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής και του Κυπέλλου, αλλά και την ανακοίνωση του προγράμματος. όπου η ΕΟΚ αφήνει κενή τη θέση του Πανελληνίου, κατατέθηκε σήμερα η προσφυγή στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., ώστε ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 2017 να αγωνιστεί στη διοργάνωση, σύμφωνα με τη δικαιωματική και νόμιμη δήλωση συμμετοχής του,

  Η απόφαση της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ ήταν αυτονόητη και δεδομένη, από τη στιγμή που η ΕΟΚ αρνήθηκε την προδήλως δικαιωματική συμμετοχή μας.

  Δεδομένη θεωρούμε και τη δικαίωση του Συλλόγου. Αυτονόητο, επίσης είναι, ότι δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες μέχρι τη δικαίωσή του και δεν θα αποδεχτούμε με στωικότητα την καθόλα άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση της ΕΟΚ.

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. 2017 - ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/8/2017

  Προς μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια ενημερωθήκαμε σήμερα, την 17η Αυγούστου 2017, με επίσημο έγγραφο (αρ. πρωτ. 3922/16/8/2017) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), πως η καθ’ όλα νόμιμη και εμπρόθεσμη δήλωσή μας για συμμετοχή στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, είναι «προδήλως μη εφικτή».

   

  Την απάντηση αυτή τη θεωρούμε «προδήλως αυθαίρετη», καθώς η ΕΟΚ προσπαθεί να αποκλείσει το σωματείο μας από τη δικαιωματική και βάση αγωνιστικών κριτηρίων συμμετοχή του στη Β΄ εθνική (αγωνιζόταν στην Α2, τη σεζόν 2016-17), θεωρώντας ότι μπορεί οποτεδήποτε και επιλεκτικά να καταστρατηγεί δικαιώματα των σωματείων που θεμελιώνονται στον αθλητικό νόμο και τον αστικό κώδικα.

   

  Συγκεκριμένα ο «Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Φοίνιξ-2017» μετέφερε με δικαστική απόφαση (υπ΄αριθμ. 105/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας) την έδρα του από τη Λάρισα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έδρα του ιστορικού Πανελληνίου στην Κυψέλη και υπέβαλε εμπρόθεσμα ήδη από τις 28 Ιουλίου 2017 δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

   

  Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απολύτως αμφισβήτηση επ’ αυτής.

   

  Αντιθέτως, εδώ και 2 μήνες, πολύ πριν την υποβολή του αιτήματός μας υπήρχαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από νομικούς συμβούλους και κορυφαίους στην ιεραρχία παράγοντες της Ομοσπονδίας ότι δεν αμφισβητείται το εν λόγω δικαίωμα συμμετοχής μας, ενώ είχαμε προφορική ενημέρωση από την Ομοσπονδία ότι υπάρχει θετική απόφαση με ημερομηνία 31 Ιουλίου. 
  Παρ’ όλα αυτά, σήμερα και 2 ημέρες πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδας, μας κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως η δήλωσή μας είναι «προδήλως μη εφικτή»!!!

   

  Αναρωτιόμαστε βέβαια, γιατί η Ομοσπονδία ΔΕΝ διαπίστωσε το «ανέφικτο» σε άλλη ομάδα εθνικής κατηγορίας που αγωνίστηκε κατά την περυσινή περίοδο…

   

  Ο Πανελλήνιος ΓΣ 2017 έχει ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό και την προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας με try out παικτών, ενώ έχουν δρομολογηθεί συμφωνίες με χορηγούς, αλλά επίσης με προπονητές και αθλητές που προσδοκούν να αγωνιστούν με τον ιστορικό σύλλογο της Κυψέλης.

   

  Η ΕΟΚ με τη στάση της αυτή αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά πρεσβευτής του αθλήματος.

   

  Ο Πανελλήνιος διαβεβαιώνει τα μέλη του και όλο τον μπασκετικό κόσμο ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη της διοικητικής και αγωνιστικής διαδικασίας, με κάθε μέσο και ενώπιον κάθε διοικητικής ή δικαστικής αρχής και τους καλεί να βρεθούν δίπλα του και ενάντια στις αυθαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

   

  Η Διοίκηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΣ 2017

 • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγχώνευσης... επισήμως Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος

  Δείτε το Try-out της ομάδας και τη συνεντευξη του προπονητή σε Video στο YouTube. Κάντε "κλίκ" στην εικόνα.

  pgsyoutube2

  Η συγχώνευση του Πανελληνίου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας ολοκληρώθηκε και τυπικά, με αποτέλεσμα η νέα ομάδα μπάσκετ των ανδρών με την επωνυμία Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν στη Β΄ εθνική, με έδρα το κλειστό της Κυψέλης «Βασίλης Γκούμας».

  Πρωταθλητές της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου των Ολυμπιονικών ανέλαβαν τη διοίκηση εδώ και κάποιους μήνες με στόχο να «χτίσουν» σε υγιή θεμέλια τον νέο Πανελλήνιο και να τον επαναφέρουν στην ελίτ του ελληνικού αθλητισμού. Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ (σ.σ. Βασίλης Γκιούσμας, Βασίλης Γκούμας, Βαγγέλης Πετρόπουλος και Ποφάντης Στέφανος) με την αμέριστη συμπαράσταση του παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα του Πανελληνίου, Σαράντη Παπαχριστόπουλου, κινήθηκαν δυναμικά, κλείνοντας συμφωνίες με χορηγούς όλο αυτό το διάστημα, ενώ ανέθεσαν την τεχνική ηγεσία στον μέχρι πρότινος προπονητή του Γυμναστικού Λάρισας, Θανάση Μπουλιάκη. Ήδη, έχουν ξεκινήσει τα try-out παικτών, σε καθημερινή βάση, στην Κυψέλη. Για τις 21 Αυγούστου ορίστηκε η επίσημη «πρώτη» της έναρξης της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

  Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Θανάσης Μπουλιάκης, δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να πει το «ναι» στην πρόταση των ανθρώπων της ομάδας της Κυψέλης: «Το κίνητρο ήταν τεράστιο, έτσι όπως εξελίχθηκε με το θέμα της συγχώνευσης του Πανελληνίου με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, στον οποίο διατελούσα προπονητής. Μου έγινε η πρόταση από τους ανθρώπους του Πανελληνίου και δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πάρα πολύ. Έχω έρθει στην Αθήνα εδώ και αρκετό καιρό. Στήνουμε την ομάδα, τόσο μέσα στο γήπεδο, καθώς και εκτός γηπέδου! Ο Πανελλήνιος στήνεται σε μία πολύ καλή και στέρεα βάση. Περιμένουμε όλοι να δούμε την μπασκετική αναγέννηση του Πανελληνίου». 

  Αναφορικά, στο «χτίσιμο» της ομάδας που θα συμμετάσχει στη Β΄ εθνική την ερχόμενη σεζόν, ο τεχνικός του Πανελληνίου εξήγησε: «Έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία μεταβατικής περιόδου εδώ και ένα μήνα και μέσα σε αυτή έχουν ενταχθεί τα try-out σε αθλητές νεαρής ηλικίας κυρίως. Έχουμε ξεχωρίσει δυο - τρεις από αυτούς, τους οποίους θα κρατήσουμε στο νέο ρόστερ της ομάδας. Αυτοί μαζί με τις υπόλοιπες μεταγραφές που θα στελεχώσουν το ρόστερ, θα βρεθούμε όλοι μαζί εδώ, στις 21 Αυγούστου, για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, ενόψει της νέας σεζόν».

  Ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου, Στέφανος Ποφάντης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με την δρομολόγηση όλων των θεμάτων που αφορούν το τμήμα μπάσκετ, ξεκινάμε δυναμικά τώρα και με τα άλλα αθλήματα, έχοντας προτεραιότητα το στίβο, ενώ έπεται το χάντμπολ». Από αυτό το καλοκαίρι, εξάλλου, αρχιπροπονητής στο τμήμα κολύμβησης του Πανελληνίου, ανέλαβε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 10χλμ κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης.

  ΠΗΓΗ : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλα τα γεγονότα

contact

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για

τις ακαδημίες του

Πανελληνίου είναι 210 88 34 408 - 210 82 39 021.

Ώρες επικοινωνίας από τις

09:00-19:00 εκτός Σαββάτου

και Κυριακής.

Κεντρικά γραφεία:

210 88 46 081 - 210 82 33 720 Fax: 210 82 15 601

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 1891

Πνευματικά Δικαιώματα Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος © 2017. Mε επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia