Η κοπή της πίτας του Σκακιστικού τμήματος (φωτο)

Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, το Σκακιστικό Τμήμα «έκοψε» την Πρωτοχρονιάτικη Σκακιστική Πίττα του. Ανεπίσημη, αυθόρμητη και πολύ ζεστή εκδήλωση με πολύ κέφι. (Διαβάστε στη συνέχεια)

Ξεκινήσαμε με μια θαυμάσια παρουσίαση στην οθόνη της αίθουσας, των πάνω από 150 Σκακιστικές Φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο καλός μας φίλος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ με τις  δραστηριότητές μας. Το προτζέκτορ που είχε φέρει, μας βοήθησε να απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, σε πολύ καλό και αισιόδοξο κλίμα, για το 2017, για τους στόχους του 2018, και επί πλέον:

 • Να δώσουμε κύπελλο της ΕΣΣΝΑ στην ομάδα μας που με πολύ καλή πορεία ανέβηκε στον Προκριματικό όμιλο Α’ Εθνικής στον οποίο και συμμετέχει από την 9η Ιανουαρίου 2018.  
 • Να απονείμουμε μετάλλια της ΕΣΣΝΑ στου σκακιστές μας που συμμετείχαν στους αγώνες της ομάδας μας (  ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟ, ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΚΚΑ, ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΚΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΛΛΑΚΗ, ΦΙΛΙΠΠΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΧΑΡΙΛΑΟ ΜΠΑΡΔΗ,  ΒΑΣΙΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ κλπ )
 • Να δώσουμε κύπελλο της ΕΣΣΝΑ στην ομάδα μας Γυναικών ή οποία αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ομάδα Γυναικών Αττικής για το 2017. Ειδικά, και μόνο, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ κατέβασε και Δεύτερη ομάδα η οποία κατέλαβε την 4η θέση ( δυστυχώς δεν υπάρχει πρωτάθλημα Γυναικών Ελλάδος )
 • Να απονείμουμε μετάλλια της ΕΣΣΝΑ στις σκακίστριές μας που συμμετείχαν στους αγώνες των ομάδων μας ( ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΚΚΑ, ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΚΚΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΛΛΑΚΗ, ΦΙΛΙΠΠΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΛΥΔΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΥΜΠΕΡΤΟΥ κλπ )
 • Να κόψουμε την πίττα μας, ( χειροποίητη από την κ.ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΛΙΚΑ -  η «λίρα» έπεσε στον ΗΛΙΑ ΔΙΑΤΣΙΝΤΟ ), να γευτούμε τα σάντουιτς, τις πίττες και το κρασί, προσφορά του συλλόγου μας, της κουραμπιέδες της ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΤΟΥ, κλπ.
 • Να καλωσορίσουμε του νέους μας Σκακιστές ΕΛΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΛΛΑΚΗΖΟΡΖ ΣΟΥΚΑΡΙΕ, ΝΙΚΟ ΣΚΑΛΚΩΤΑ ( επέστρεψε από τον Θ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ), ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΙΔΕΡΗ ( επέστρεψε από τον Σ.Ο.ΑΝΑΞ ), ΓΙΩΡΓΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ( από τον ΑΡΓΟΝΑΥΤΗ ΚΟΡΙΝΘ.)  και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΟ ( από τον Σ.Ο.ΥΔΡΑΣ ).
 • Να προσφέρουμε στους σκακιστές μας, σκακιστικά βιβλία ( INFORMATOR )
 • Να κλείσουμε τη βραδιά με πολύ σκάκι, αναλύσεις παρτίδων, ενημέρωση για τις αμέσως επόμενες εκδηλώσεις κλπ.

Mετά από 4 ώρες, με πολύ αισιοδοξία και ευχάριστη διάθεση, ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη ημέρα με προπονήσεις και την μεθεπόμενη με αγώνες.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης και κυρίως τους σκακιστές και τους γονείς τους.

skaki

Αρης Κουράκης, Βασίλης Σιδηρόπουλος, Ελένη Ανδριοπούλου, Αλαξάνδρα Στελλάκη, Φιλίππα Χατζηιωαννίδη, Ελένη Αποστολίδου, Πίσω διακρίνονται ο Αλέξ.Πισσίας και ο Πέτρος Κολυβάς ( έφορος ). Μπροστά ο μικρός Παναγιώτης Χατζηιωαννίδης 

skaki1

Μυρσίνη Λυμπερτου, Αλεξάνδρα Στελλάκη και Φιλίππα Χατζηιωαννιδη

skaki2

Βασόλης Σιδηρόπουλος, Αλαξάνδρα Στελλάκη, Φιλίππα Χατζηιωαννίδη και Παναγιώτης Χατζηιωαννίδης 

Γεγονότα

 • Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Φιλίππα Χατζηιωαννίδη

  Νέα εξαιρετική επίδοση της νεαρής αθλήτριάς μας, Φιλίππας Χατζηιωαννίδη,  στα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα στο Ρίο Αχαΐας, από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

  Αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία κορασίδων κάτω των 14ων ετών. Με την πρώτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί αφήνοντας πίσω σκακίστριες που είχαν ξεκινήσει με πολύ καλούς οιωνούς, καθώς οι δύο εξ αυτών ήταν οι περσινές πρωταθλήτριες στις κατηγορίες τους. Ωστόσο η Φιλίππα κατάφερε παίζοντας εντυπωσιακό σκάκι - για το επίπεδο της κατηγορίας - να συγκεντρώσει 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες, με 4 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δύο μήνες αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μαθητικό πρωτάθλημα και πλέον έχει κατακτήσει τα σημαντικά πανελλήνια τουρνουά στην κατηγορία της.

 • Η Φιλίππα Χατζηιωαννίδη πρώτη νικήτρια στα Πανελληνιά Μαθητικά Πρωταθλήματα 2017

  Από το Σάββατο 7 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 10 Απριλίου διεξήχθησαν στο Λουτράκι τα Πανελλήνια Σκακιστικά Μαθητικά Πρωταθλήματα2017. (Συνέχεια) 

 • Παιδικό τουρνουά ΠΓΣ

  Αυτό το Σάββατο 19-11 θα πραγματοποιηθεί παιδικό τουρνουά σκάκι για αρχάρια παιδιά των Ακαδημιών του Πανελληνίου αλλά και παιδιά των Σχολείων της Κυψέλης και του Κέντρου. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

Όλα τα γεγονότα

contact

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για

τις ακαδημίες του

Πανελληνίου είναι 210 88 34 408 - 210 82 39 021.

Ώρες επικοινωνίας από τις

09:00-19:00 εκτός Σαββάτου

και Κυριακής.

Κεντρικά γραφεία:

210 88 46 081 - 210 82 33 720 Fax: 210 82 15 601

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 1891

Πνευματικά Δικαιώματα Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος © 2017. Mε επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia