Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΟΝ Π.Γ.Σ.

Στον Πανελλήνιο δημιουργήθηκε ένα από τα πρώτα τμήματα ξιφασκίας της χώρας το 1893.Κατά τη διάρκεια των πρώτων ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 1896 ασημένιος ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Τηλέμαχος Καράκαλος στη σπάθη φιλάθλων.

Το τμήμα ξιφασκίας έκτοτε είναι ενεργό και λειτουργεί έως και σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργούσε ακόμα και τα δύσκολα χρόνια της κατοχής της χώρας από τους Γερμανούς. το 1975 δημιουργήθηκε το τμήμα των γυναικών. Είναι ο πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα, έχοντας 32 τίτλους στην κατοχή του. Έχει στην κατοχή του επίσης πολλά ρεκόρ όπως τους περισσότερους συνεχόμενους τίτλους (1996-2013) τους περισσότερους σε αριθμό Πανελληνιονίκες, το μεγαλύτερο αριθμό αθλητών. Έχει μεγάλο αριθμό αθλητών που έχουν διακριθεί σε βαλκανικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Γεγονότα

 • Κύπελλο μνήμης Β. Ηλιόπουλου 18/12/2016

  Ο Πανελλήνιος Γ.Σ. προκηρύσσει αγώνες Ξιφασκίας με την ονομασία «Κύπελλο Μνήμης Β. Ηλιόπουλου 2016» στο αγώνισμα της Σπάθης Ν.Ανδρών – Ν.Γυναικών.

  Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την 18η Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. (Ευελπίδων 2, Πεδίον Άρεως) ημέρα Κυριακή.

 • 4οι Αγώνες Επίδειξης Αρχαρίων
  Η Ομοσπονδία θα διοργανώσει το Σάββατο 23/5/2015 στην αίθουσα ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ τους 4ους Αγώνες επίδειξης αρχαρίων αθλητών – αθλητριών στη Σπάθη και το Ξίφος Ασκήσεως.
  Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο κατηγορίες.
 • ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 2014
  Ο Α.Ο. «ΑΠΟΛΛΩΝ» Βριλησσίων, θα διοργανώσει αγώνα με την επωνυμία «ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ». υπό την συνεργασία της Ε.Ο.Ξ. και την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

   

Όλα τα γεγονότα

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 1891

Πνευματικά Δικαιώματα Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος © 2014. Mε επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia