Ύμνος για την παιδεία και τον αθλητισμό

Στον αθλητισμό δεν γυμνάζεις το σώμα σου μονάχα, γυμνάζεις πάνω απ΄ όλα την ψυχή σου.  Μέσα από την προπόνηση, μέσα από τους αγώνες μαθαίνεις να είσαι έτοιμος, να συγκρατιέσαι, να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, να θυσιάζεις τις ατομικές χαρές ή προτιμήσεις για τα συμφέροντα της ομάδας.  Μαθαίνεις να προσαρμόζεις τις ιδιότητες σου στις ανάγκες του συνόλου, να εκμεταλλεύεσαι όσο μπορείς για τη νίκη, τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου.  Με τη μέθοδο αυτή μονάχα μπορείς να ασκηθείς για το μεγάλο παιχνίδι αργότερα της δημόσιας ζωής.
 
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!! …
Νίκος Καζαντζάκης
 
 
 
Ο Έρως, όπως και ο Αθλητισμός και η Φιλοσοφία, συνδέονται ιστορικώς, διότι εξεπήγασαν από το γυμνάσιον, συνδέονται όμως και στοχαστικώς.
Τα τρία αυτά μεγέθη, όταν μάλιστα ενεργούν παραλλήλως, δημιουργούν μεταξύ των προσώπων δεσμούς δυνατούς, δεσμούς άρρηκτους, επικίνδυνους, τόσον δια τα τυρρανικά καθεστώτα, όσο και δια τα δόγματα.
Ο Έρως, ο Αθλητισμός, η Φιλοσοφία είναι οι ακροπόλεις της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας.
Πλάτωνος Συμπόσιον
 
 
 Απόσπασμα απο το βιβλίο " Ο Αθλητισμός υπηρέτης της Ελευθερίας του Έθνους"
 
Η μελέτη της ιστορίας δεν είναι μια άγονη αποθησαύριση γνώσεων που προορίζεται να ικανοποιήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία, αλλά μια ουσιαστική ανθρώπινη ανάγκη.
Έχοντας συνείδηση της ιστορικής μας πορείας, έχουμε τη δυνατότητα να ερευνήσουμε τον εαυτό μας, να σκάψουμε μέσα του βαθιά και κατόπιν να αναλύσουμε τόσο το μεγαλείο, όσο και την παρακμή των ιστορικών κύκλων του πολιτισμού.
Ερευνώντας σε όλα τα επίπεδα το πολιτισμικό παρελθόν μας, τόσο σε στιγμές κορύφωσης, όσο και σε στιγμές καθόδου, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα την αρνητική δυναμική της εποχής μας.  Μια διεξοδικότερη παρατήρηση της πορείας του πολιτισμού μέσα στον αδυσώπητο χρόνο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και σε άλλες περιόδους, τόσο ο παγκόσμιος, όσο και ειδικότερα ο Ελληνικός πολιτισμός, γνώρισαν περιόδους πνευματικής ύφεσης.  Κατά συνέπεια και σε άλλες εποχές το αθλητικό κίνημα απομακρύνθηκε από το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Στις μέρες μας βάρβαρα ήθη κρούουν τις πύλες του πολιτισμού.  Η βαθειά συνείδηση όλων των αφανών ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό – στα πολύμορφα και τραχύτατα επίπεδά του –έχει μια δυναμική που αργά ίσως, μα σταθερά, αποσύρει και απομονώνει τους ριψάσπιδες του Ολυμπιακού ιδεώδους.
Οι σύγχρονοι ήρωες του αθλητικού κινήματος είναι εδώ… 
 
Γ. Παρασκευόπουλος
 

Γεγονότα

  • Προκριματική φάση Πανελληνίου Πρωταθληματος

    Οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος είναι πανέτοιμοι για να συμμετάσχουν στην Προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις κατηγορίες Ανδρών,Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Γυναικών, Νέων Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων.

    Ο προαναφερόμενος αγώνας είναι σημείο αναφοράς για τη συγκροτηση της εθνικής ομάδας.

  • Special Olympics Αγώνες Άρσης Βαρών

    Στο σύλλογό μας θα φιλοξενηθούν οι αγώνες δυναμικής άρσης βαρών στο πλαίσιο του προγράμματος "UNIFY" Special Olympics.

Όλα τα γεγονότα

contact

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για

τις ακαδημίες του

Πανελληνίου είναι 210 88 34 408 - 210 82 39 021.

Ώρες επικοινωνίας από τις

09:00-19:00 εκτός Σαββάτου

και Κυριακής.

Κεντρικά γραφεία:

210 88 46 081 - 210 82 33 720 Fax: 210 82 15 601

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος 1891

Πνευματικά Δικαιώματα Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος © 2017. Mε επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
κατασκευή ιστοσελίδων | προώθηση ιστοσελίδων: ClickMedia