11α “Παπαναστάσεια” 2023

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος όπως κάθε χρόνο από το 2011, διοργανώνει στη μνήμη του στις 13 και 14 Ιουνίου τα “11α Παπαναστάσεια” Ένα γεγονός που έγινε θεσμός με την συμμετοχή δεκάδων αθλητών στην καρδιά της Αθήνας, την Κυψέλη και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Ποιός ήταν όμως ο Κώστας Παπαναστασίου;

Ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα από εύπορη οικογένεια το 1923 και διετέλεσε γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. Το 1999 ο ΣΕΓΑΣ τον ανέδειξε ως έναν από τους πέντε κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες του 20ου αιώνα.

Είναι ο εμπνευστής και θεμελιωτής του αθλητικού νόμου 75/75 και αυτός που θέσπισε τα κίνητρα για την άνευ εξετάσεων εισαγωγή πρωταθλητών στα ΑΕΙ. Στη διάρκεια της θητείας του στη ΓΓΑ (από το 1975 έως το 1981) θεμελιώθηκαν και άρχισαν να κατασκευάζονται το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο στίβος καθώς υπήρξε αθλητής του μήκους στον Παναθηναϊκό ΑΟ αλλά προσέφερε εξίσου σε όλα τα αθλήματα μετέπειτα και σαν πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ.

Το 1959 μετακινήθηκε στην Κυψέλη και στον Πανελλήνιο Γ.Σ. και έγινε έφορος του τμήματος στίβου, κάτι που σηματοδότησε την “εκτόξευση” και πάλι του ΠΓΣ στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό. Υπηρέτησε τον “σύλλογο των Ολυμπιονικών” μέχρι το τέλος της ζωής του, στις 9 Απριλίου 2002, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Το 2012 έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πάνω είσοδο του στίβου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

(Από το προσωπικό αρχείο του κου Ν.ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ)

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές που θα πάρουν μέρος, τους προπονητές τους, γονείς – κηδεμόνες και τους εθελοντές της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε τα νέα του συλλόγου μας και στο facebook κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/panellinios.gr

Κατεβάστε και συμπληρώστε το έντυπο δήλωσης συμμετοχής στους αγώνες:

Το πρόγραμμα και τα αγωνίσματα.

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 11α ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΑ 2023

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Δημοφιλή Νέα

Το “ΓΚΑΜΠΙ”* του Πανελληνίου Γ.Σ.

Κάπως έτσι ωραία και σκακιστικά θα περιγράφαμε την παράδοση της ανανεωμένης αίθουσας του “παλιού” φυσιοθεραπευτηρίου του συλλόγου στο σκακιστικό τμήμα. Δεν “θυσιάσαμε” όπως απαιτείται στο